APK Keuring

APK Keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen.

Combineer de APK met een onderhoudsbeurt en ontvang de keuring gratis! Voor Privilégepashouders is de APK altijd gratis.
Klik hier voor meer informatie over de Privilégepas.

U heeft al een APK voor € 29,95 inclusief afmeldkosten!

APK Reminder

Voor de APK kunt u bij ons terecht op maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur (niet op zaterdag i.v.m. afmelding bij RDW). Het is aan te bevelen om van tevoren een afspraak te maken.

APK is geen onderhoud! APK is een wettelijk verplichte veiligheidskeuring waarbij de auto, na goedkeuring, voldoet aan een aantal minimum veiligheidsvereisten. Een auto wordt bijvoorbeeld niet afgekeurd wanneer deze goed remt op de remmentestbank, ook al zijn de remblokken vrijwel versleten. De uitslag van de remmentestbank is een momentopname en geen garantie dat de remmen nog een tijdje veilig en probleemloos blijven werken. Daarom is regelmatig onderhoud en controle van uw auto noodzakelijk. U voorkomt er onnodige reparaties mee en bovendien is het beter voor de veiligheid van u en uw inzittenden.

Volgens de wettelijke regelgeving moet u uw personen- of bedrijfsauto als volgt laten keuren:

  • Eerste keer op de weg na 1 januari 2005: benzine/elektromotor eerste APK na 4 jaar, daarna tweede keer na 2 jaar, daarna elk jaar; diesel, gas of anders eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar.
  • Eerste keer op de weg vóór 1 januari 2005, alle brandstoffen eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar.
  • Voertuig ouder dan 30 jaar, alle brandstoffen eens per 2 jaar APK.
Voor het eerst op de weg vóór 1 januari 1960, alle brandstoffen geen APK-plicht.